Jurist inom mark- och miljöområdet till JP Rådgivning

Vi växer så det knakar på JP Infonet. Vill du bli en del av vårt engagerade juristteam?

Är du en driven, strukturerad och självständig person som kan förmedla juridik på ett pedagogiskt och tydligt sätt? Då kan den här tjänsten vara något för dig.

Dina arbetsuppgifter

I din roll som juridisk rådgivare kommer du att ingå i ett team av jurister där du kommer att utreda och besvara juridiska frågor till våra kunder. Rådgivningen ges över telefon, mejlledes eller över länk och du kommer att hålla utbildningar för företagets kunder samt delta i interna utvecklingsprojekt.

Rådgivningen kan till exempel bestå i att medverka till att ta fram, eller granska, tillsynsplaner, taxor eller delegationsordningar. Upprätta eller granska olika beslutsmallar, t.ex. om miljösanktionsavgifter eller förelägganden. Ge råd i frågor vid detaljplanearbete, t.ex. vad kommunen ska tänka på när man vill upphäva strandskydd för att bygga bostäder eller om hur man kan avveckla äldre dikningsföretag till förmån för kommunalt VA. Rådgivning inför överklagande av domar och beslut inom miljörätt eller plan- och byggrätt förekommer också.

Vem är du?

Vi söker dig som sedan några år tillbaka arbetar med miljörätt och/eller samhällsbyggnadsjuridik och har ett genuint intresse för dessa frågor och vill utvecklas inom området. Det är viktigt att du är prestigelös, samarbetsvillig och trivs med att jobba i grupp. Vi ser gärna att du har intresse av att utbilda och föreläsa, samt har en god känsla för att sätta kundens behov i fokus.

Du har en Juristexamen/ Jur. kand. och helst flera års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete inom miljörätt och/eller samhällsbyggnadsjuridik. Du har mycket goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift samt en god stilistisk förmåga.

Om du är notariemeriterad från exempelvis mark- och miljödomstol, har arbetat på kommunal miljö-​ eller samhällsbyggnadsförvaltning eller erfarenhet av att utbilda och föreläsa är det meriterande. Det gäller även kunskaper i förvaltnings-​ eller fastighetsrätt.

Vilka är vi?

JP Infonet är ett familjeföretag och idag ett av Sveriges ledande juridiska informationsföretag. Vi tillhandahåller ett stort antal juridiska tjänster för offentlig sektor och näringsliv. Verksamheten startade 1999 och har vuxit kraftigt sedan dess. Idag har företaget drygt 85 anställda varav majoriteten är jurister fördelade på kontor i Gamla stan i Stockholm, i centrala Helsingborg och i Karlstad.

På JP Rådgivning är vi idag tio erfarna jurister som till största delen jobbar mot offentlig sektor, och främst den kommunala verksamheten, där vi är ett juridiskt stöd både till kommunledning och nämnder, liksom till chefer och handläggare inom de olika förvaltningarna. Utöver mark- och miljöområdet har vi specialistkompetens framför allt inom den allmänna förvaltningsrätten, de socialrättsliga och skoljuridiska områdena samt dataskydd och offentlig upphandling.

Vi har kollektivavtal och tillämpar individuell lönesättning. Vi satsar på långsiktighet och erbjuder stor möjlighet till personlig och professionell utveckling.

Välkommen med din ansökan!

Vi tar emot ansökan via e-post: maria.skoldkvist@jpinfonet.se

Start: Enligt överenskommelse

Omfattning:  Tillsvidareanställning heltid, med 6 månaders provanställning

Arbetsplats: Gamla stan, Stockholm

Sista ansökningsdag: Intervjuer sker löpande

Kontaktperson: Maria Sköldkvist, affärsområdeschef
maria.skoldkvist@jpinfonet.se