Dataskyddsjurist till JP Rådgivning

Är du en strukturerad och självständig person som kan förmedla juridik på ett pedagogiskt och tydligt sätt? Då kan den här tjänsten vara något för dig.

Vi söker dig som har kunskaper inom IT-​rätt eller informationssäkerhet och har ett genuint intresse för integritetsjuridiks-​​ och informationssäkerhetsfrågor. Det är bra om du är prestigelös och trivs med att jobba i grupp. Vi ser gärna att du har en känsla för att sätta kundens frågor och behov i fokus.

Dina arbetsuppgifter

I din roll som juridisk rådgivare kommer du att ingå i en grupp dataskyddsjurister som agerar externt dataskyddsombud åt ett stort antal svenska myndigheter och kommunala bolag. Du kommer att ge juridisk rådgivning över telefon och mejlledes, och ibland på plats hos kund. Du kommer att jobba nära dina kollegor och få stöd och råd i ditt arbete.

Rådgivningen kan t.ex. bestå i att utreda och besvara juridiska frågor, genomföra tillsyn av myndigheters hantering av personuppgifter, säkerhetsklassa information och processer, göra rättsutredningar, hantera personuppgiftsincidenter för klients räkning och genomföra konsekvensbedömningar.

Vem är du?

Du har en juristexamen och har kunskaper eller stort intresse för dataskydd eller allmän IT-​rätt. Du kanske är nyutexaminerad men får gärna ha viss arbetslivserfarenhet. Goda kunskaper i svenska språket samt en god stilistisk förmåga är viktigt i kommunikationen med våra kunder. Många av våra kunder finns inom den offentliga sektorn, så har du inblick i den typen av verksamheter är det meriterande.

Vilka är vi?

På JP Rådgivning jobbar vi till största delen mot offentlig sektor, främst kommunal verksamhet, där vi är ett juridiskt stöd både till kommunledning och nämnder, liksom till handläggare och chefer inom de olika förvaltningarna. Utöver dataskyddsområdet har vi specialistkompetens framförallt inom de socialrättsliga och skoljuridiska områdena. Vi utför även flera uppdrag inom arbetsrätt/arbetsmiljö och mark-​och miljörätt.

JP Infonet är ett familjeföretag och idag ett av Sveriges ledande juridiska informationsföretag. Vi tillhandahåller ett stort antal juridiska tjänster för offentlig sektor och näringsliv. Verksamheten startade 2000 och har vuxit kraftigt sedan dess. Idag har företaget ca 90 anställda varav majoriteten är jurister fördelade på kontor i Gamla stan i Stockholm, i centrala Helsingborg och i Karlstad.

Vi satsar på våra medarbetare och erbjuder stor möjlighet till kompetensutveckling och en god löneutveckling. Hos oss har du möjlighet att specialisera dig inom ditt favoritområde eller bredda dig om du är nyfiken på andra rättsområden.

Välkommen med din ansökan!

Vi tar emot ansökan via e-​post: Maria.Skoldkvist@jpinfonet.se
 
Start: Enligt överenskommelse
 
Omfattning: Heltid, tillsvidare 
 
Arbetsplats: Helsingborg, Stockholm eller Karlstad
 
Sista ansökningsdag: Vi behandlar ansökningarna löpande.