Logga in

Glömt ditt lösenord?

Stefan Pärlhem

Kanslichef vid Bokföringsnämnden

Stefan Pärlhem är kanslichef vid Bokföringsnämnden, BFN. BFN ansvarar för normering på redovisningsområdet för ca en miljon företag. Han har tidigare varit auktoriserad revisor, byrådirektör vid kriminalpolisen och ämnesråd i Justitiedepartementet.

Stefan har deltagit som expert och sakkunnig i ett antal statliga utredningar främst inom områdena finansiell redovisning, hållbarhetsrapportering, revison, associationsrätt och skatterätt. Han har medverkat i framtagandet av flera propositioner, bl.a. om bokföringslagen, regler om hållbarhetsrapportering och implementering av EU:s redovisningsrätt.

Stefan har erfarenhet från förhandlingar inom EU, bl.a. gällande EU:s redovisningsdirektiv, regler om redovisning i noterade bolag, hållbarhetsrapportering och finansiering av internationella organisationer verksamma inom områdena redovisning och revision. Han har deltagit i arbetet som nationell expert och som ordförande i rådets arbetsgrupper. Under en period har han tjänstgjort vid Sveriges ständiga representation vid Europeiska unionen. 

Stefan har varit ersättare i Skatterättsnämnden och utredare åt Näringsdepartementet. Han är bl.a. ledamot i Bolagsverkets insynsråd, ledamot i Rådet för kommunal redovisning och rådgivare till International Accounting Standards Board (IASB). Stefan är engagerad som expert under Sveriges EU-ordförandeskap år 2023 när det gäller rättsakter på redovisningsområdet.

Författare i följande tjänster