Logga in

Logga in formulär

Ange ditt användarnamn. Ange ditt lösenord. Glömt ditt lösenord?

Juristen med ett sjukligt intresse för moms

Ulrika Grefberg har lång erfarenhet inom momsrådgivning och skatteprocesser. Innan hon började på Svalner arbetade hon på Ernst & Young, på Skatteverket och är tingsmeriterad. Ulrika är även en flitigt anlitad föreläsare. Ulrika skriver för JP Momsnet och JP Skattenet.


Intervju med Ulrika Grefberg, partner på Svalner och en av JP Infonets experter.

En utmaning inom området är att se till att alltid vara uppdaterad på de senaste domarna, förhandsbeskeden och information från Skatteverket. 

  – Eftersom jag är sjukligt intresserad av moms så är den uppgiften inte så betungande för mig. Att hela tiden vara uppdaterad är dock bara basen i jobbet. Den stora utmaningen och kanske den roligaste är att vara kreativ att hitta svar och lösningar på tillsynes omöjliga frågor och problem. Det är nog det jag brinner mest för, berättar Ulrika.

Ulrika framhåller också en fråga där hon ser att det finns behov av vägledning och analys:

  – Det kommer många domar från EU-domstolen och frågorna kommer ibland från länder som har regler som skiljer sig från de svenska. Jag tror därför att det finns behov av att få hjälp med att skilja ut vilka domar som faktiskt har en betydelse för den svenska tillämpningen.

Avslutningsvis berättar Ulrika varför hon anser att JP Infonet är en bra kunskapskälla.

  – På Svalners momsgrupp har vi valt att använda oss av JP Infonet av flera skäl. Ett avgörande skäl har varit att vi vid jämförelse mellan liknande tjänster funnit att JP är den tjänst där det gått lättast och med bäst träffsäkerhet gått att få fram domar trots att man har ganska begränsad information.

Ulrika skriver analyser för bland annat JP Momsnet.

Publicerad 23 feb 2017