Juridisk rådgivning har länge varit en viktig del av JP Infonets verksamhet. Vi har nästan 40 jurister som är specialiserade på alltifrån juridiken som berör skola, arbetsliv, miljö, dataskydd, upphandling, samhällsbyggnad, vård och omsorg till frågor inom offentlig förvaltning. Och vi hjälper gärna till!


Behöver du få svar på vilket lagrum som ska tillämpas, om din formulering fungerar eller svar på en fråga? Eller behöver du hjälp med ett mer omfattande ärende, en utredning eller kanske stöd vid en verksamhetsöversyn? För dessa tillfällen erbjuder vi juridisk rådgivning, där lösningen alltid skräddarsys så att den passar era behov.

Få svar med webbtjänsten Fråga juristen

För dig som behöver få svar på enstaka frågor finns vår webbtjänst Fråga juristen. Här skickar du in din fråga direkt via hemsidan och får sedan svar från våra jurister via mejl. Behöver du exempelvis få stöd vid tillämpning av en viss paragraf, få en fråga utredd eller vill att en jurist ska kika på ditt pågående ärende? Då passar tjänsten perfekt! 

Skicka in din fråga till våra jurister här! 

Ditt juridiska bollplank för större frågor

Vi tar även emot större uppdrag och kan exempelvis hjälpa till med granskning och upprättande av avtal, planer, utredningar och mallar. Eller ger stöd vid verksamhetsöversyn, beslutsfattande, förhandlingar och överklaganden.

Våra jurister har en bred ämneskunskap och lång erfarenhet av att hjälpa både kommuner, myndigheter och privata aktörer. Våra juridiska rådgivning finns inom områden nedan.

Förebygg problem med en långsiktigt samarbetspartner

Det bästa är såklart att alltid ha en kunnig jurist som är insatt i er verksamhet nära till hands. Så varför inte låta en av våra rådgivare bli er verksamhetsjurist? Med en timbankslösning får ni stöd direkt när det behövs, men betalar enbart för den tid som arbetet tar. En kostnadseffektiv lösning, som dessutom ger era ärenden företräde hos oss. 

Vill du veta med om vår juridiska rådgivning? Hör av dig till oss redan idag!