Logga in

Glömt ditt lösenord?

Språkvetare med intresse för juridik

Vi söker nu en vass medarbetare till vår språkgranskningsgrupp. Har du en bakgrund som språkvetare och dessutom ett intresse för samhälle och juridik, då kan det här vara tjänsten för dig!

Tjänsten är numera tillsatt men kolla gärna in våra andra lediga tjänster.

Om rollen

Som språkvetare på JP Infonet kommer du att arbeta med bearbetning och korrekturläsning av olika juridiska texter. Du kommer att ha kontakt och samarbeta med några av Sveriges främsta experter inom juridik, där ditt huvudsakliga uppdrag är att säkerställa hög språklig kvalitet i deras texter. Utöver korrekturläsning av bland annat lagkommentarer och analyser kommer du också att arbeta med att lägga in och länka upp vårt webbmaterial och uppdatera våra webbsidor.  

Du behöver inte ha några juridiska förkunskaper men du bör vara intresserad av samhällsfrågor och vara road av att förkovra dig i nya ämnen. Vi ser att du har lätt att hantera informationstung text och har förmåga att målgruppsanpassa. Du behöver kunna förhålla dig till uppsatta deadlines; dock är det centrala alltid att leverera texter som håller hög kvalitet. 

Hos oss får du möjlighet att arbeta i ett snabbväxande och dynamiskt företag med fokus på användarnas behov av juridisk information. Texterna som arbetas fram kommer att användas som beslutsstöd av tusentals jurister och handläggare i Sverige, vilket innebär att du är delaktig i att bidra till ett mer rättssäkert samhälle!

Om dig

Vi söker dig som uppfyller följande kvalifikationer:

  • Du har en examen inom språkvetenskap eller motsvarande.
  • Du har erfarenhet av att arbeta med text, i form av språkgranskning och korrekturläsning.
  • Du är effektiv, noggrann och van vid att jobba med Word och webb.
  • Erfarenhet av webbredaktörsarbete i Episerver eller annat CMS är meriterande.
  • Erfarenhet av arbete med juridiska texter är meriterande.

Om oss

JP Infonet är ett svenskägt informations- och kunskapsföretag med kontor i Gamla stan i Stockholm, Karlstad, Göteborg och Helsingborg. Tillsammans är vi cirka 100 anställda, varav ungefär hälften är jurister.

Vi erbjuder digitala informationstjänster, utbildning, rådgivning och stöd till dem som behöver juridiken i sitt arbete. Våra tjänster har i över tjugo år varit ett värdefullt stöd för bland annat myndigheter, kommuner, domstolar och företag. Vi ligger i framkant inom den tekniska utvecklingen och när det kommer till att informera om juridiken med omvärldsbevakning, analyser, lagkommentarer och mycket mer. 

Ansökan

Ansök redan idag genom att skicka in ditt CV och personliga brev till vilmakron@jpinfonet.se. Vi ser fram emot att höra från dig!

Start: Enligt överenskommelse.
Omfattning: Heltid, Visstidsanställning.
Arbetsplats: Stockholm, Gamla stan.
Sista ansökningsdag: 15 februari 2024. Notera att urvalsprocessen sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.