Logga in

Glömt ditt lösenord?

Jurist till arbete som redaktör och skribent

Är du en jurist som både är en vass skribent och snabb på att bearbeta och analysera juridisk information? Har du dessutom ett intresse för skatterätt, fastighetsrätt och livsmedelsjuridik? Då kan rollen som redaktör och skribent hos oss på JP Infonet vara något för dig! 

Tjänsten är numera tillsatt men kolla gärna in våra andra lediga tjänster.

Om tjänsten

Du kommer att ingå i ett team med redaktörer och vara ansvarig ämnesredaktör för juridiska informations- och nyhetstjänster riktade till praktiserande jurister samt till andra yrkesarbetande som är i behov av juridisk information och kunskap.

Du kommer att hantera, analysera, sammanfatta och publicera juridisk information samt ha kontakt med ett antal externa experter. I det dagliga arbetet ingår omvärldsbevakning, domshantering, referatskrivning och korrekturläsning.

Vem vi söker

  • Vi söker dig som har en juristexamen och ett stort intresse och engagemang för att utvecklas som jurist.
  • Du tycker om att skriva, är en skicklig skribent och är van att analysera och hantera stora mängder juridisk information.
  • Du kan sätta dig in i komplexa juridiska frågeställningar och har kunden i fokus.

Det här är vi

JP Infonet är ett svenskägt informations- och kunskapsföretag med kontor i Gamla stan i Stockholm, Karlstad, Göteborg och Helsingborg. Tillsammans är vi ca 100 anställda, varav ca hälften är jurister.

Vi erbjuder digitala informationstjänster, utbildning och rådgivning till yrkesarbetande i behov av juridisk information. Våra tjänster har i över tjugo år varit ett värdefullt stöd för personer som berörs av juridik i sin yrkesroll. Vi är inne i en kraftig expansion av vår verksamhet och ligger i framkant när det kommer till att informera om den juridiska utvecklingen med omvärldsbevakning, analyser, lagkommentarer och mycket mer. 

Ansökan

Ansök redan idag genom att skicka in ditt CV och personliga brev till mats.finnberg@jpinfonet.se. Märk ansökan med "Redaktör informations- och nyhetstjänster”. Vi ser fram emot att höra från dig!

Start: Enligt överenskommelse.
Omfattning: Heltid.
Varaktighet: Tillsvidare.
Arbetsplats: Stockholm, Gamla stan.

Sista ansökningsdag är 2 oktober 2023. Urvalsprocessen sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Kontaktperson

Mats Finnberg, Redaktionschef
mats.finnberg@gmail.com