Logga in

Glömt ditt lösenord?

Jurist med intresse för compliance och kundfokus

Våra möjligheter att tillgängliggöra juridiken på helt nya sätt via marknadsledande digitala lösningar och juridisk kompetens har aldrig varit större, och vi har stark efterfrågan på våra tjänster. Därför söker vi nu en jurist som vill jobba med våra digitala compliance tjänster.

Är du en noggrann, strukturerad och självständig person som vill jobba med lagefterlevnadsfrågor i våra digitala tjänster och ut mot kund? Då kan den här tjänsten vara något för dig.

Vi söker dig som arbetar med eller har kunskaper inom miljörätt/samhällsbyggnadsjuridik och/eller arbetsmiljörätt och har ett genuint intresse av compliance och vill utvecklas inom området. Det är viktigt att du är prestigelös, samarbetsvillig och trivs med att ha kundkontakt. Vi ser gärna att du har ett visst intresse för teknik, samt har känsla för att sätta kundens frågor och behov i fokus.

Tjänsten är numera tillsatt men kolla gärna in våra andra lediga tjänster.

Arbetsuppgifter

Arbetet består av omvärlds- och lagbevakning, att skriva kortare förklarande lagkommentarer, hålla digitala nyhetswebinarier om ny lagstiftning och viktiga lagändringar, delta på laginventeringsmöten med kunder och ta fram förslag på relevanta lagbevakningslistor samt enklare juridisk rådgivning. Genomföra kvalitetsgranskning av befintliga kunders laglistor och bistå med stöd för, samt genomföra lagefterlevnadskontroll.

Det finns också utvecklingsmöjligheter inom internrevision för i första hand områdena miljö (ISO 14001), arbetsmiljö (ISO 45001) och informationssäkerhet (ISO 27001). Utöver det ingår ett nära samarbete med vår interna produktions-  och teknikavdelning, för olika uppdateringar i tjänsterna.

Din profil

Krav

  • Juristutbildning.
  • Skicklig på att uttrycka dig i både tal och skrift.

Meriterande

  • Kunskaper inom miljörätt och/eller samhällsbyggnadsjuridik.
  • Kunskaper inom arbetsmiljörätt/arbetsrätt.
  • Kunskaper inom GDPR och informationssäkerhet.
  • Har arbetat med compliancefrågor.
  • Har kunskaper/intresse för teknikfrågor.

Din roll

I din roll som compliance-jurist kommer du att ingå i ett team av personer som arbetar både internt med compliancetjänsten och externt ut mot kund, där din roll är den juridiska experten. Du kommer att ha en samordnande roll för de juridiska delarna. Du kommer att tillhöra JP Rådgivning, en Inhouse juristbyrå som är specialiserade inom den offentliga rätten.

Vilka är vi?

JP Infonet är ett familjeföretag och idag ett av Sveriges ledande juridiska informationsföretag. Vi tillhandahåller ett stort antal juridiska tjänster för offentlig sektor och näringsliv. Verksamheten startade år 1999 och har vuxit kraftigt sedan dess. Idag har företaget drygt 100 anställda varav majoriteten är jurister fördelade på kontor i Gamla stan i Stockholm, i centrala Helsingborg, i Karlstad och i Göteborg.

På JP Rådgivning jobbar vi till största delen mot offentlig sektor, och främst den kommunala verksamheten, där vi är ett juridiskt stöd både till kommunledning och nämnder, liksom till handläggare och chefer inom de olika förvaltningarna. Vi har specialistkompetens framförallt inom de socialrättsliga och skoljuridiska områdena samt dataskydd och upphandling.

Vi satsar på våra medarbetare och erbjuder stor möjlighet till kompetensutveckling och en god löneutveckling. Hos oss har du möjlighet att specialisera dig inom ditt favoritområde eller bredda dig om du är nyfiken på andra rättsområden.

Möjligheter

  • Kompetensutveckling inom lagefterlevnadskontroll och internrevision.
  • Kompetensutveckling genom att gå interna utbildningar inom bland annat miljö, samhällsplanering, fastighet, arbetsmiljö, GDPR och informationssäkerhet.
  • Hålla dig uppdaterad med JPs juridiska informationstjänster och rättsdatabaser.

Ansökan

Om du tycker att den här tjänsten låter intressant och vill bli en del av ett härligt, engagerat och sammansvetsat team, så ber vi dig skicka in din ansökan med CV och personligt brev så snart som möjligt eftersom arr vi behandlar ansökningar löpande.

Ansökan skickas till vilma.kron@jpinfonet.se. Vi ser fram emot att höra från dig och att få möjligheten att arbeta tillsammans med dig på vårt kontor i Gamla stan! 

Start: Enligt överenskommelse.
Omfattning: Tillsvidareanställning på heltid, inleds med 6 månaders provanställning.
Arbetsplats: Gamla stan, Stockholm.
Sista ansökningsdag: Intervjuer sker löpande.

Kontaktperson

Vilma Krön, Rekryteringsansvarig
vilma.kron@jpinfonet.se