Logga in

Glömt ditt lösenord?

JP Infonets Martin Öhman svensk mästare i Stockholm Marathon

Vi vill gratulera vår kollega Martin Öhman som i helgen tog SM-guld på den 39:e upplagan av Stockholm Marathon. Martin slog personligt rekord med en segertid på 2:24:11.

Martins främste konkurrent Mustafa ”Musse” Mohamed ledde loppet in i det sista men blev omsprungen av Martin med bara 500 meter kvar till mål.

- Vid ca 40 km insåg jag att medalj var säkrad och att jag hade chansen att nå Mustafa, berättar Martin. Helt säker på seger var jag inte innan sista kurvan inne på Stadion med bara drygt 100 m kvar. Jag var nog väldigt koncentrerad när jag jagade och kom ikapp. Jag minns att jag tänkte att det här är en chans jag kanske inte får igen och att jag måste göra vad jag kan för att ta den.

Foto: Johan Ringblom

Martins seger kom som en skräll och är en otrolig bedrift då det är hans tredje mara och första gången som han springer Stockholm Marathon.

- Nu ska jag ta det lugnt några veckor och sedan blir det nog några mer avslappnade stadslopp. Kanske Trosaloppet och Midnattsloppet. Nästa större mål blir troligen 10 000 meter på SM i friidrott som avgörs i Helsingborg i slutet på augusti, säger Martin.

Vi på JP Infonet säger stort grattis till Martin som, när han inte ligger i hårdträning, arbetar som systemutvecklare hos oss.

Publicerad 8 jun 2017