Logga in

Logga in formulär

Ange ditt användarnamn. Ange ditt lösenord. Glömt ditt lösenord?

JP Infonet på VQ Forum

Den 8 oktober anordnades VQ Knowledge and Strategy Forum med närmare 170 deltagare på Grand Hôtel i Stockholm. JP Infonet sponsrade och deltog i mässan som anordnades för femte året i rad och besöktes av affärsjurister, advokater och bolagsjurister.

I år fokuserade mässan huvudsakligen på prissättning, vinstökning, förhållandet mellan klient och byrå samt hur utvecklingen av bolagsjuristens roll förändrar dynamiken på den juridiska marknaden. Mässan fokuserade också på att marknaden för juridiska tjänster under de senaste åren genomgått och fortfarande genomgår en omfattande strukturförändring. Detta till följd av prispress, konkurrens från nya typer av aktörer samt teknikutveckling. För att möta en alltmer priskänslig marknad måste därför de traditionella advokatbyråerna tänka om både vad gäller prisstrategier och arbetsmetoder.

Vid mässan presenterade JP Infonet sin webbtjänst JP Rättsfallsnet. JP Rättsfallsnet är en databas med över en miljon teckentolkade, indexerade och sorterade domar. Domarna är dessutom fullt sökbara med Googles sökmotor som ger en korrekt och relevant träffbild. JP Infonet presenterade även sin skräddarsydda portallösning framtagen för Stockholms Handelskammares Skiljedomsinstitut. Kim Lundgren, utvecklingschef på JP Infonet, menar att företagets skräddarsydda lösningar och informationstjänster möter framtidens krav på juridiska tjänster.

– Man kan säga att JP Infonets tjänster förenar de drivkrafter som ligger bakom den förändring som marknaden för juridiska tjänster genomgår. Våra tjänster hjälper juristerna att leverera ett större mervärde till kunder och klienter. Vårt projekt med exempelvis Skiljedomsinstitutet visar även på vilka globala möjligheter internet erbjuder och hur vi kan bygga en sida som får besök från hundratals länder, säger Kim.

Årets huvudtalare var advokat Richard Burcher. Burcher exemplifierade den priskänsliga marknadens utmaningar genom att beskriva hur han ökade vinsten i sitt företag med 25 % genom att erbjuda kunden en prismeny. En annan talare var Jason McQuillen från Radiant Law som beskrev sin byrås arbete med fast prissättning. Samma byrå vann förra årets pris för mest innovativa byrå från Financial Times.


Läs mer om JP Rättsfallsnet
Besök Stockholms Handelskammares Skiljedomsinstituts portal

Publicerad 9 okt 2014