Kostavvikelser, önskemål och allegier vid lunch

På våra kurser som omfattar en heldag eller flera dagar ingår lunch. Vi har vanligen fisk som huvudrätt med möjlighet att välja vegetariskt eller kött. Detta liksom annan anpassad kost måste anmälas senast 5 vardagar före kurs för att undvika extra kostnader.

Människors matpreferenser har förändrats dramatiskt under senare år och det är allt svårare för restauranger att tillgodose alla önskemål och då särskild om dessa framförs samma dag eller i samband med lunchen. Därför hanteras önskemål som kommer sent som en oplanerad á la carte beställning och innebär ett kostnadstillägg.

Alla kostönskemål kan tyvärr inte heller tillgodoses, utan vi följer här Socialstyrelsens lista över allergier. 
För närvarande ser listan ut som följer: 

  • Spannmål, som innehåller gluten (vete, råg, korn, havre, spelt (dinkel), khorasanvete, eller korsningar)
  • Mjölk och mjölkprodukter
  • Ägg
  • Fisk
  • Kräftdjur
  • Blötdjur (snäckor, musslor och bläckfisk)
  • Jordnötter
  • Nötter (mandel, hasselnöt, valnöt, cashewnöt, pekannöt, paranöt, pistaschmandel, makadamianöt/Queenslandsnöt)
  • Senaps- eller sesamfrön
  • Selleri
  • Sojabönor
  • Lupin
  • Svaveldioxid och sulfit i koncentrationer på mer än 10 mg/kg eller 10 mg/liter

All anpassad kost måste anmälas senast 5 vardagar före kurs för att undvika extra kostnader.