Behöver du vägledning i implementeringen av GDPR i din verksamhet? Stöd vid inventering, upprättande av avtal eller framtagande av policys? Våra jurister har lång erfarenhet av dataskyddsfrågor och hjälper gärna till!

Sedan den 25 maj 2018 så gäller dataskyddsförordningen i Sverige och samtliga EU:s medlemsländer. Lagen innehåller bestämmelser om ”rätten att bli glömd”, medgivande att personuppgifter behandlas, överföring av uppgifter med mera och innebär stora förändringar i personuppgiftshanteringen för både myndigheter och företag.

JP Infonets rådgivare har lång erfarenhet av att arbeta med frågor som rör både personuppgifter och dataskydd. Vi har dessutom arbetat nära kommuner och andra myndigheter med den juridiska tillämpningen i offentlig sektor i nästan 20 år.

Vi skräddarsyr alltid en lösning som är anpassad efter era behov och kan exempelvis hjälpa till med följande:

Vi kan erbjuda flera olika upplägg för juridisk rådgivning

Rådgivningsabonnemang – När ni har behov av kontinuerlig juridisk rådgivning inom ett rättsområde, är ett rådgivningsabonnemang att rekommendera. Ni får förtur till våra rådgivares tjänster, en kvart som lägsta debitering och därefter debiterar vi per påbörjad kvart. Ett rådgivningsabonnemang innebär att du och dina kollegor via mejl eller telefon kan få rådgivning snabbt, utan någon övrig administration.

Rådgivningsabonnemang Flex – Detta är helt enkelt ett rådgivningsabonnemang för er som behöver rådgivning inom flera rättsområden, som till exempel inom både arbetsrätt och dataskydd. Det här upplägget passar också bra om ni saknar en förvaltnings- eller kommunjurist eller behöver stärka upp organisationen med sådan kompetens. Villkoren är i övrigt detsamma som för rådgivningsabonnemang omfattande ett rättsområde.

Klippkort – En annan smidig lösning är att teckna ett klippkortsavtal där ni köper tio eller fler timmar i förväg. Lägsta debitering är en halvtimme, därefter debiterar vi per påbörjad halvtimme. Klippkort kan köpas inom valfritt område.

Enstaka uppdrag – Passar ingen av ovanstående lösningar, bistår vi er så klart gärna ändå. En accept på våra allmänna villkor och en faktureringsadress är allt vi behöver, därefter gör vi en uppskattning av uppdragets omfattning, och påbörjar sedan arbetet efter godkännande från er. Lägsta debitering är en halvtimme, därefter debiterar vi per påbörjad halvtimme.

Välkommen att kontakta oss så berättar vi gärna mer om hur vi kan hjälpa just er!

 

Kompetensutveckling och Fråga juristen

Är ni flera som är i behov av kompetensutveckling? Eller saknar ni ett juridiskt bollplank? Vi både skräddarsyr kurser helt efter era önskemål och ger juridisk rådgivning direkt via mejl.