Vi växer så det knakar på JP Infonet. Vill du bli en del av vårt proffsiga juristteam?

Våra möjligheter att tillgängliggöra juridiken på helt nya sätt via marknadsledande digitala lösningar och juridisk kompetens har aldrig varit större, och vi har stark efterfrågan på våra tjänster. Därför söker vi nu en mark- och miljöjurist till JP Rådgivning med några års erfarenhet inom området.

Är du en driven, strukturerad och självständig person som kan förmedla juridik på ett pedagogiskt och tydligt sätt? Då kan den här tjänsten vara något för dig.

Vi söker dig som arbetar med mark- och miljörätt och har ett genuint intresse för dessa frågor och vill utvecklas inom området. Det är viktigt att du är prestigelös, samarbetsvillig och trivs med att jobba i grupp. Vi ser gärna att du  har intresse av att utbilda och föreläsa, samt har känsla för att sätta kundens frågor och behov i fokus och på så sätt utveckla våra affärer.

Din profil

Krav

  • Juristexamen/ Jur. kand.
  • Erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete inom mark- och miljöområdet
  • Mycket goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift samt en god stilistisk förmåga

Meriterande

  • Notariemeriterad från exempelvis mark- och miljödomstol
  • Erfarenhet av att utbilda och föreläsa
  • Arbetat som miljö-​ eller samhällsbyggnadskonsult
  • Kunskaper i förvaltnings-​ och/eller fastighetsrätt
  • Annan utbildning relevant för tjänsten

Din roll

I din roll som juridisk rådgivare kommer du att ingå i ett team av jurister där du kommer att utreda och besvara juridiska frågor till våra kunder, som till exempel rör strandskydd, förelägganden, avfall och störningar liksom frågor om bygglov och detaljplaner. Rådgivningen ges över telefon och mejlledes och du kommer att hålla utbildningar för företagets kunder samt delta i interna utvecklingsprojekt.

Arbetsuppgifter

Rådgivningen kan t.ex. bestå i att medverka till att ta fram, eller granska, tillsynsplaner, taxor eller delegationsordningar. Upprätta eller granska olika beslutsmallar, t.ex. om miljösanktionsavgifter eller förelägganden. Ge råd i frågor vid detaljplanearbete, t.ex. vad kommunen ska tänka på när man vill upphäva strandskydd för att bygga bostäder eller om hur man kan avveckla äldre dikningsföretag till förmån för kommunalt VA.

Inom samhällsbyggnadsområdet kan rådgivningen bestå i frågor om bygglov och detaljplaner där vi  erbjuder konsultation inom tillsyn, strandskydd och i fastighetsfrågor. Rådgivning inför överklagande av domar och beslut inom miljörätt eller plan- och byggrätt förekommer också.

Vilka är vi?

JP Infonet är ett familjeföretag och idag ett av Sveriges ledande juridiska informationsföretag. Vi tillhandahåller ett stort antal juridiska tjänster för offentlig sektor och näringsliv. Verksamheten startade 1999 och har vuxit kraftigt sedan dess. Idag har företaget drygt 85 anställda varav majoriteten är jurister fördelade på kontor i Gamla stan i Stockholm, i centrala Helsingborg och i Karlstad.

På JP Rådgivning jobbar vi till största delen mot offentlig sektor, och främst den kommunala verksamheten, där vi är ett juridiskt stöd både till kommunledning och nämnder, liksom till handläggare och chefer inom de olika förvaltningarna. Utöver mark- och miljöområdet har vi specialistkompetens framförallt inom de socialrättsliga och skoljuridiska områdena samt dataskydd. Vi utför även flera uppdrag inom arbetsrätt och arbetsmiljö

Vi satsar på våra medarbetare och erbjuder stor möjlighet till kompetensutveckling och en god löneutveckling. Hos oss har du möjlighet att specialisera dig inom ditt favoritområde eller bredda dig om du är nyfiken på andra rättsområden.

Välkommen med din ansökan!