Webinar om drönarjuridik

Välkommen till vårt direktsända webinar om drönarjuridik den 22 oktober, som hålls av vår jurist Joel Sköld. Du deltar och får möjlighet att ställa frågor via din egen dator.

webinar_dronare_joel_1.jpg

Webinaret hålls av vår jurist Joel Sköld.

Drönare är i dag ett självklart redskap i många branscher och för en mängd olika aktörer i samhället. Så även kommuner. På samhällsbyggnadsförvaltningar, kommunikationsavdelningar och räddningstjänster öppnar drönare helt nya möjligheter att med teknikens hjälp göra jobbet både säkrare och effektivare.

I dag har de flesta kommuner inte bara en utan flera drönare på olika håll i sin verksamhet. Ju mer utbredd användningen blir desto viktigare är det att försäkra sig om att det sker på ett säkert och lagenligt sätt. En olycka med drönare kan innebära såväl personskador som kostnader och negativ publicitet. Förutom flygsäkerhet så är även frågor om arbetsmiljö, integritetsskydd och informationssäkerhet viktiga att ha koll på vid drönaranvändning.

Vid årsskiftet börjar nya regler gälla för drönaroperatörer och de skärpta kraven som införs gör att det är viktigare än någonsin att se över kommunens användning av drönare.

Under webinaret kommer Joel Sköld att ge dig en inblick i de många användningsområdena för drönare och dessutom gå igenom de juridiska risker och utmaningar som finns. Du kommer även få veta mer om de nya EU-gemensamma reglerna för drönarflygning som införs vid årsskiftet och vad ni kan göra för att förbereda er inför detta.

Webinaret hålls den 22 oktober, klockan 13.30–14.15. I slutet av webinaret finns möjlighet att ställa frågor. Webinaret är kostnadsfritt. 

webinar_drönare_knapp.jpg


Senast uppdaterad 7 okt 2020

Mer om Samhällsplanering
Utbildningar

Om JP Infonet


JP Infonet erbjuder tjänster och vägledning för dig som berörs av juridik i din yrkesroll. Vår vision är att tillgängliggöra juridiken, så att du som kund ska få all information, beslutsstöd och kompetens du behöver – på det sätt som du föredrar.

Mer om oss

Prenumerera på vårt fokusbrev Mark och miljö

Se vår integritetspolicy