Webinar om diskrimineringslagen

Välkommen till vårt direktsända webinar om diskrimineringslagen. Du deltar och får möjlighet att ställa frågor via din egen dator.

jessica_karin.jpg

Webinaret hålls av våra jurister och rådgivare Jessica Deinoff och Karin Otterheim. 

Webinaret hålls av våra jurister och rådgivare Jessica Deinoff och Karin Otterheim. 

Under hösten 2017 beslutade DO att genomföra en tillsyn av kommuners och regioners riktlinjer och rutiner för att förhindra trakasserier, sexuella trakasserier och repressalier. Tillsynen visade att 262 av 287 kommuner, vilket motsvarar 91 procent, brast i antingen riktlinjer eller rutiner. Den övergripande slutsatsen i rapporten är att kommunerna dels behöver förstärka sin kunskap om diskrimineringslagen rent generellt, dels behöver öka kunskapen om vilka diskrimineringsgrunderna är samt begreppen trakasserier, sexuella trakasserier och repressalier.  De behöver dessutom bli bättre på att kunna skilja mellan arbetsmiljölagen och diskrimineringslagen.

För att hjälpa er med detta håller vi ett ca 45 minuters webinar där vi steg för steg leder er genom diskrimineringslagen och de olika diskrimineringsgrunderna, samt berättar hur ni kan öka medvetenheten kring dessa frågor. 

Webinaret hålls den 30 september klockan 14.00. I slutet av webinaret finns möjlighet att ställa frågor. Webinaret är kostnadsfritt. 

Varmt välkommen!

Senast uppdaterad 7 sep 2020

Mer om Arbetsrätt
Utbildningar

Om JP Infonet


JP Infonet erbjuder tjänster och vägledning för dig som berörs av juridik i din yrkesroll. Vår vision är att tillgängliggöra juridiken, så att du som kund ska få all information, beslutsstöd och kompetens du behöver – på det sätt som du föredrar.

Mer om oss

Anmäl dig till webinaret

Tid: 30 september, klockan 14.00–14.45. Föredraget är cirka 30 minuter, sedan avsätter vi 15 minuter för eventuella frågor.
Plats: Webinaret streamas direkt via din webbläsare. Du ansluter till webinaret via en länk som vi mejlar till dig innan föredraget börjar.
Se vår integritetspolicy

Prenumerera på vårt fokusbrev

Se vår integritetspolicy

Webbtjänster inom området