Webbinarium om barnkonventionsutredningen – nyheter och kommentarer

Välkommen till vårt direktsända webbinarium om barnkonventionsutredningen med Charlotte Palmstierna och Marie Lundin Karphammar den 2 december 13.30. Webbinariet avslutas med en frågestund.

Nu har snart Barnkonventionen varit svensk lag i ett år. Men hur tangerar den andra lagar?

Välkommen att få inblick i Barnkonventionsutredningens betänkande (AS 2018:03) och lyssna till två experter inom barnrätt, utifrån den pinfärska utredningen.

  • Hur överensstämmer svensk lagstiftning och praxis med barnkonventionen?
  • Hur tolkas barnets bästa?
  • Vad ligger framför oss nu?
  • Vad bör kommuner och regioner göra?

Charlotte Palmstierna, barnrättsexpert och huvudsekreterare i utredningen, berättar om utredningens viktigaste slutsatser.

Kommentarer ger Marie Lundin Karphammar, barnrättsjurist, som under första året med barnkonventionen som lag åkt land och rike runt för att möta kommuner och regioner i arbetet med att implementera lagen i sina verksamheter. 

Webinaret hålls den 2 december klockan 13.30-15.00. I slutet av sändningen finns möjlighet att ställa frågor. Webinaret är kostnadsfritt.

Senast uppdaterad 17 nov 2020

Mer om Sociala frågor
Utbildningar

Om JP Infonet


JP Infonet erbjuder tjänster och vägledning för dig som berörs av juridik i din yrkesroll. Vår vision är att tillgängliggöra juridiken, så att du som kund ska få all information, beslutsstöd och kompetens du behöver – på det sätt som du föredrar.

Mer om oss

Anmäl dig till webinaret

Tid: 13.30-15.00
Plats: Online
Se vår integritetspolicy

Prenumerera på vårt fokusbrev Social

Se vår integritetspolicy

Webbtjänster inom området