Logga in

Glömt ditt lösenord?

Kurser inom juridik

Hitta en kurs i juridik i det format som passar dig

Söker du efter en kurs inom juridik? Oavsett om du behöver utöka dina kunskaper inom ett specifikt rättsområde eller hålla dig uppdaterad med de senaste lagändringarna, har vi en utbildning i juridik som matchar era behov. Välj den sortens kompetensutveckling som bäst passar dig och din verksamhet - vi erbjuder kurser på plats, kurser på distans samt webbkurser som du kan se i ditt eget tempo. Dessutom kan du delta i någon av våra spännande konferenser där du under en heldag kan fördjupa dina kunskaper och nätverka med andra inom branschen.

Våra erfarna föreläsare står redo att leverera högkvalitativ undervisning och svara på dina frågor. Vi förstår vikten av att erbjuda relevant och användbar information för din verksamhet, därför strävar vi efter att hålla vårt utbud av juridiska kurser aktuellt och anpassat efter dina behov.

Filtrera bland kurserna som visas nedan

Delta på våra kurser och möt både föreläsare och branschkollegor – var du än befinner dig.

Träffa oss i mindre grupper på någon av våra hybridkurser under hösten.

Interaktiva webbkurser som du tar del av i ditt eget tempo.

Låt utbildningen komma till er, skräddarsydd efter era önskemål.

Delta på våra konferenser

Socialrättsdagen är en konferens som för varje år blivit en allt viktigare mötesplats för alla som måste veta vad som just nu är avgörande på socialrättens område och hur vi gör mesta möjliga med de förutsättningar vi har.

Livesänd Antal platser 1-dagskurs

Den trettonde upplagan av Skoljuridikens dag äger rum 2024. Dagen kretsar – som alltid – kring det som är nytt och aktuellt och som alla med behov av skoljuridiskt kunnande måste behärska.

Stockholm/Livesänd Antal platser 1-dagskurs

Upphandlingsrättsdagen är en konferens som riktar sig till dig som vill få del av de senaste nyheterna på upphandlingsområdet. Den här dagen samlar vi några av Sveriges främsta experter inom offentlig upphandling som får presentera de mest aktuella frågeställningarna och nyheterna.

Livesänd Antal platser 1-dagskurs

Sedan barnkonventionen blev svensk lag har vi  årligen arrangerat Barnkonventionsdagen, i år ägde den rum den 7 februari. Under konferensen delade vi för första gången ut priset Årets barnrättsprojekt där bland annat Barnombudsmannen satt i juryn. Här kan du läsa mer om konferensen och se både vinnaren och de nominerade till priset.

Livesänd Antal platser 1-dagskurs

Den här kursen ger dig en genomgång av vad din organisation behöver göra innan NIS2-direktivet träder i kraft. Här går våra experter igenom vilka uppdateringar som NIS2 innehåller och vilka krav som ställs för att stärka motståndskraften hos samhällsviktig verksamhet för att klara av attacker mot IT- och informationssystem.

Manus/Föreläsare: Anders Jonsson , Anders Vedin

Med anledning av det säkerhetspolitiska läget i världen har regeringen beslutat att de civila myndigheterna tillsammans med MSB och Försvarsmakten ska återuppta en sammanhängande försvarsplanering. Det finns därför ett stort arbete för civila myndigheter och andra aktörer att genomföra för att rusta upp det civila försvaret. Men vad är det egentligen vi syftar på när vi pratar om civilt försvar och civil beredskap?

Manus/Föreläsare: Gustaf von Essen

Du har säkert hört talas om NIS2, EU-direktivet som träder i kraft i oktober 2024. Det ska skapa en högre gemensam cybersäkerhet inom unionen. Men vad innebär direktivet för din verksamhet? I den här webbkursen får du en introduktion till NIS2.

Manus/Föreläsare: Beata Rosvall

Den här kursen riktar sig till dig som är chef, arbetar inom HR eller på annat sätt kommer i kontakt med arbetsrättsliga frågor. Här kommer du att få en grundläggande genomgång av vad som gäller när en anställning ska avslutas.

Manus/Föreläsare: Katrin Edström

I den här webbkursen ger vi dig en introduktion till AI och hur det påverkar och kommer att påverka dig framöver, såväl i arbetet som hemma. Ett stort fokus ligger också på hur AI förhåller sig till lagstiftningen, eller kanske snarare, hur måste lagstiftningen förhålla sig till AI? Här kommer vi bland annat in på konkurrensrätt, konsumenträtt, avtalsrätt och straffrätt. Vi diskuterar också hur förhållandet till GDPR ser ut. 

Manus/Föreläsare: Maksymilian Kuźmicz

1 (denna sida) , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 ,