Kurser inom juridik
Hitta en kurs i juridik i det format som passar dig
Söker du efter en kurs inom juridik? Oavsett om du behöver utöka dina kunskaper inom ett specifikt rättsområde eller hålla dig uppdaterad med de senaste lagändringarna, har vi en utbildning i juridik som matchar era behov. Välj den sortens kompetensutveckling som bäst passar dig och din verksamhet - vi erbjuder kurser på plats, kurser på distans samt webbkurser som du kan se i ditt eget tempo. Dessutom kan du delta i någon av våra spännande konferenser där du under en heldag kan fördjupa dina kunskaper och nätverka med andra inom branschen.
Våra erfarna föreläsare står redo att leverera högkvalitativ undervisning och svara på dina frågor. Vi förstår vikten av att erbjuda relevant och användbar information för din verksamhet, därför strävar vi efter att hålla vårt utbud av juridiska kurser aktuellt och anpassat efter dina behov.
I den här webbkursen får du koll på hur du ska hantera allmänna handlingar i skolan. Det är inte bara en fråga om ordning och reda, utan också om att följa lagar och regler. Till exempel i vilka situationer som vårdnadshavare och andra har rätt att begära ut information från skolan.
Vad får och får du inte säga? Få grundläggande kunskaper i tystnadsplikt för skolpersonal med vår webbkurs | Kursintyg efter avslutad kurs
Vad är ett registerutdrag? Hur hanterar man en begäran om registerutdrag? | Webbkurs | Kursintyg efter avslutad kurs
Vad är en personuppgiftsincident? Hur hanterar man en incident? Vilka incidenter ska anmälas? | Webbkurs | Kursintyg efter avslutad kurs
Vem ansvarar för en konsekvensbedömning? När måste man göra den? | Webbkurs | Kursintyg efter avslutad kurs
Gå vår webbkurs om sekretess och samverkan i brottsförebyggande arbete | Lär dig samverkan och upprätthålla sekretessen | Webbkurs | Kursintyg ingår.
Lär dig om elevers grundlagsfästa rättigheter i skolan. För lärare, rektorer och skolchefer som behöver uppdatera sina kunskaper.
Den här kursen ger dig en genomgång av vad din organisation behöver göra innan NIS2-direktivet träder i kraft. Här går våra experter igenom vilka uppdateringar som NIS2 innehåller och vilka krav som ställs för att stärka motståndskraften hos samhällsviktig verksamhet för att klara av attacker mot IT- och informationssystem.
Med anledning av det säkerhetspolitiska läget i världen har regeringen beslutat att de civila myndigheterna tillsammans med MSB och Försvarsmakten ska återuppta en sammanhängande försvarsplanering. Det finns därför ett stort arbete för civila myndigheter och andra aktörer att genomföra för att rusta upp det civila försvaret. Men vad är det egentligen vi syftar på när vi pratar om civilt försvar och civil beredskap?
Du har säkert hört talas om NIS2, EU-direktivet som träder i kraft i oktober 2024. Det ska skapa en högre gemensam cybersäkerhet inom unionen. Men vad innebär direktivet för din verksamhet? I den här webbkursen får du en introduktion till NIS2.