Logga in

Glömt ditt lösenord?

Maria Refors Legge blir ny expert inom offentlig rätt och skoljuridik

Maria Refors Legge är doktorand i offentlig rätt vid Stockholms universitet. Hennes forskningsprojekt ligger inom skoljuridikens och barnrättens sfär och handlar om kränkningar av barn i skolmiljön. Maria är särskilt intresserad av den rättsliga ansvarsregleringen och tillsynen över skolan samt hur detta ansvar förstås av de som främst har att tillämpa dessa rättskällor.

 

I dagsläget undervisar Maria på lärarprogrammet och behandlar då både allmän förvaltningsrätt och speciell skolrätt. Till våren kommer hon även att undervisa på en specialkurs i barnrätt om kränkningar i skolan samt på förvaltningsrättskursen som ges inom ramen för Stockholms universitets juristprogram. Hon handleder också uppsatsstudenter från juristprogrammet i deras avslutande examensarbete inom ramen för offentligrätten.

Maria kommer framöver att skriva analyser och kommentarer till aktuella rättsfall, ny lagstiftning och förarbeten för JP Skolnet och även för JP Förvaltningsnet. JP Skolnet vänder sig till dig som arbetar med skolfrågor och vill hålla dig uppdaterad på ett lätt och smidigt sätt. JP Förvaltningsnet erbjuder motsvarande möjlighet men är skräddarsydd för dig som jobbar med förvaltningsrättsliga frågor. 

Publicerad 19 nov 2015

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev inom förvaltningsrätt:

Se vår integritetspolicy

Upptäck mer

Kurser

Tjänster

Nyheter

När ett dokument laddas upp för gemensam redigering i en extern molntjänst är det ett led i en teknisk bearbetning eller teknisk lagring av dokumentet. HFD slår därför fast att en handling inte blir allmän av ett sådant förfarande.

11 apr 2024

För första gången på 20 år minskar valdeltagandet bland unga i åldrarna 18–24 år. Det framgår av en ny rapport från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF.  

11 apr 2024

  SKR har publicerat resultaten av undersökningar om hur det går för kommuner i deras informationssäkerhetsarbete.  

8 apr 2024