Logga in

Glömt ditt lösenord?

JP Infonet välkomnar Karin Sandahl som ny expert

Karin Sandahl är rådman vid Solna tingsrätt och kommer framöver att skriva analyser av aktuella rättsfall, ny lagstiftning och förarbeten inom straffrätt för informationstjänsten JP Brottmålsnet.

Karin Sandahl har tidigare arbetat på Justitiedepartementets straffrättsenhet med bland annat påföljder och brott mot rikets säkerhet samt varit expert i Narkotikastraffutredningen 2013–2014. Dessförinnan var hon sekreterare i Påföljdsutredningen. Karin Sandahl har även under flera år parallellt varit verksam som lärare på Domstolsverkets kurser bland annat när det gäller straffmätning och påföljdsval. Hennes första analys ”Uppsåt vid självförvållat rus efter rusdomen” publicerades i JP Brottmålsnet i dag.

JP Brottmålsnet vänder sig till dig som arbetar med brottmål och vill hålla dig uppdaterad på ett lätt och smidigt sätt. Med tjänsten får du full bevakning av rättspraxis, källmaterial och nyhetsmedia. Redan i dag kan du läsa mer om JP Brottmålsnet och testa tjänsten kostnadsfritt här!

Publicerad 28 maj 2015

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev inom straffrätt:

Se vår integritetspolicy

Upptäck mer

Kurser

Tjänster

Nyheter

Juristpaketet innehåller en rättsdatabas med lagkommentarer och övrigt juridiskt material. Paketet är ett prisvärt och flexibelt alternativ för advokater och jurister.  

17 apr 2024

I ”Dödsorsaken” kommer HD fram till att det, vid flera möjliga orsaker, är tillräckligt att en handling bidragit till brottsoffrets död för att döma den åtalade för mord. Vår expert Dennis Martinsson analyserar här målet.   

9 apr 2024

Nu finns en ny lagkommentar till penningtvättsbrottslagen publicerad i JP Juridiskt bibliotek. Läs vår intervju med författaren Marie Wallin.

10 nov 2023